Od malih nogu verovala sam da ću svetu doprinositi baveći se nečim što volim i što me ispunjava. Nije to tada bilo jasno definisano zanimanje, jer mene je uvek bilo teško ukalupiti u forme, a samim tim klasičan posao, tada od 7 do 15h, a danas od 9 do 17h, nikada mi nije bila opcija. Moj radoznali duh i svestranost vodili su me na razne strane. Sa osamnaest godina sam pored klasičnog obrazovanja krenula na put duhovnog razvoja i evo, dvadeset i pet godina kasnije, nastavljam da rastem.

Razvojni put

Sa idejom da jedino mogu raditi ono što volim, u čemu uživam i u šta verujem, krenula sam pre dvadesetak godina da istrazujem alternativne , tradicionalne i klasične tehnike za očuvanje zdravlja I vitalnosti. Na tom putu ličnog i profesionalnog razvoja pružila mi se izuzetna prilika da svoja znanja proširujem, usavršavam i nadograđujem radeći u tada najboljem evropskom spa centru (Le Meridien Spa & Resort, Limassol, Cyprus). Kao SPA i WELLNESS terapeut, tokom petogodišnje internacionalne prakse prolazim razne edukacije. Tamo se, između ostalog, 2002. godine susrećem sa reikijem i postajem reiki praktičar, a ubrzo nakon toga i reiki terapeut. Po povratku u Srbiju 2006. godine osnivam centar Inner Balance koji već trinaest godina uspešno radi, negujući holistički pristup svakom klijentu.

Velika prekretnica

Prvog sina dobijam 2010. godine i sa majčinstvom se otvara jedno novo poglavlje u životu, koje je ubrzo postalo moja primarna sfera interesovanja. Kao odličan poznavalac i praktičar velikog broja masažnih tehika (švedska masaža, aromaterapija, indijska masaža glave, šiacu, refleksologija,…), podržana drevnim znanjima i savremenim istraživanjima, dobro sam plivala u vodama majčinstva. Svoju ljubav sinu sam najčešće pokazivala upravo dodirom. Tako sam ga umirivala, olakšavala manje nelagodnosti, uspavljivala, tešila. Krenula sam da istrazujem i saznala za IAIM program koji u to vreme nije postojao kod nas. Kontaktirala sam ih i strpljivo čekala da dođu u Srbiju. Godine 2014. završavam prvu obuku za IAIM instruktore organizovanu u Srbiji. IAIM program osnovan je pre četrdeset i tri godine. Ima svoje ogranke u sedamdeset i više zemalja sveta. Član sam udruženja Blagotvorni dodir, koje predstavlja ogranak IAIM- a u Srbiji. Godine 2015. dobijam drugog sina, a 2016. godine naša porodica postala je bogatija za petog člana, jednu devojčicu.

Živim svoju svrhu

Kao ostvarena poslovna žena i mama troje dece zahvalna sam na mogućnosti da živim onako kako volim i radim ono što me ispunjava. Zahvalna sam mojim roditeljima na tome što su uvek tu kada su mi potrebni. Zahvalna sam mojoj rođenoj sestri, mom najvećem osloncu u poslu. Zahvalna sam svom partneru na ogromnom razumevanju. Zahvalna svim članovima mog tima i svim prijateljima koji su me prihvatili ovakvu kakva jesam. Zahvalna sam na klijentima koji dele iste vrednosti i na mojoj deci koja su moji najveći učitelji poslednjih godina. U širokom asortimanu usluga koje pružam, sve češće biram one vezane za decu i roditelje, jer tada sam u skladu sa sobom.